A PILATES attól különleges, hogy egyénre szabott gyakorlataival teljes testi szellemi fittség érhető el és tartható fenn. Intelligens és biztonságos gyakorlataival segít a tested megismerésében.

mermaid

Igen kíméletes az ízületeinkkel, így bármely korosztály használhatja, hiszen a gyakorlatok a vendég erőnlétéhez, igényeihez igazítottak.

mermaid

Néhány szó az alapelvekről:

  • A helyes légzés segít az izmok ellazításában és a feszültség elkerülésében. Irányítottan a mellkas oldalsó/ hátsó részébe lélegzünk, minden esetben az orron be és a szájunkon ki.

  • Fontos a hasizom tartása és az alsó hát lazítása. Minden mozdulatot az erőközpontból indítunk és próbáljuk a gerincünk természetes görbületét megtartani.

  • Légzéskor a köldökünket közelítjük a gerincoszlop felé és az első lengőbordákat nem engedjük túlzottan szétnyílni, ne menjen a hasizom munka és a gerinc stabilizációjának kárára.

  • Kerüljük a nyak túlfeszülését és a vállak felhúzását, előre gördülését. Próbáljuk mindig elnyújtani a gerincoszlopunkat a koponyától a farkcsontig és a lapockákat mindig a helyére tenni.

  • Minden helyzetben legyen az álló, ülő, hanyatt fekvő ügyeljünk a nyaki gerinc természetes görbületére ügyelve arra, hogy megmaradjon az egyenletes ív a felső háti szakasz és a nyak között.

mermaid

mermaid

Módszer lényege, hogy olyan egyenletes felépített gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus működését. Erő és nyújtó gyakorlatokkal edzi a testet, javítja a testtartást és a hajlékonyságot. Lehetőséget ad, hogy egyensúlyt teremtsünk a test és a lélek között. Ero és nyújtó gyakorlatokkal edzi a testet, javítja a testtartást és a hajlékonyságot. Lehetoséget ad, hogy egyensúlyt teremtsünk a test és a lélek között.

mermaid

Vannak a talajon végezhető órák, amelyek nagyobb ellenállás nélkül is alkalmas a teljes törzs izomzat mozgatására illetve speciális rúgókkal ellátott gépeken lehetőségünk van hirtelen mozdulatok nélkül harmonikusan megdolgoztatni izmainkat.

mermaid mermaid mermaid